Sunday, April 26, 2015

Politi-Alfonsen Fra Hillerød

Jeg har længe gået med tanken om at lave en udelukkende dansk pendant til Vomanomalous, min faste blog, og besluttede mig til sidst for at føre idéen ud i livet. En af årsagerne hertil er, at flere har spurgt mig om oversættelser fra engelsk til dansk, af de af mine artikler der omhandler danske emner. Jeg har dog tænkt mig, at forskellen på de to blogs ikke kun skal være sproglig. En anden motivation er nemlig, at jeg har med tiden samlet så meget sjovt og interessant materiale, der næsten udelukkende egner sig til et dansk publikum. Jeg føler lidt at jeg er nødt til at få det ud på et fast, separat medie, så det ikke bare ligger og samler støv i arkiverne. Denne blog vil således blive en platform for lidt af hvert, der har relation til Danmark. 

Hillerød er min hjemby, hvilket betyder, at historier herfra optager en ganske speciel plads hos mig. Mange andre på min alder som er vokset op i byen, kan nikke genkendende når man nævner "heksehuset", "damen i vinduet" og "spøgelsesøen". Men der er også andre, mere dagligdags historier, der nogengange godt kan overgå ens fantasi, men som af den ene eller anden årsag er gået i glemmebogen. 

I 1970'erne havde Hillerød således, efter alt at dømme, sin helt egen "politi-alfons". Ihvertfald lader Politiassistent Leif Egon Hansen, som hans borgerlige navn lyder, til at have misbrugt sin autoritet til lidt af hvert. Han bliver i en artikel i Se & Hør fra oktober, 1978 beskyldt for, udover at være storalfons,"... at have fået gratis intimmassage på sit politiskilt og for at have brugt politiets hvilerum på Hovebanegården i København til samleje med flere prostituerede. Endvidere skal politiassistenten have tjent en ekstra skilling som tjener på Comet bar i Istedgade". Han skulle efter sigende have pralet åbenlyst med dette til sine kollegaer igennem længere tid, uden at nogen havde forsøgt at stoppe ham.

Leif Egon Hansen kom første gang i søgelyset et par år forinden, efter at have udøvet vold mod sin daværende samleverske i Hillerød. På det tidspunkt arbejdede han på Hillerød Politistation. Tilsyneladende skete der først det, at hans overordnede forsøgte at lægge en dæmper på sagen, og istedet for at suspendere ham, overflyttede de ham til paspolitiet i Rødby. Det er herfra, at han for alvor skal have startet sin sidegesjæft som alfons. Han blev senere flyttet til Frederiksberg Politi, hvilket betød at han nu kom endnu tættere på Vesterbro's underverden, hvor han efterhånden må have været et kendt ansigt. 

Imens Leif Egon Hansen arbejdede på Frederiksberg, blev han en dag kaldt ud til et husspektakel - et slagsmål imellem en mand og hans kone - sammen med en anden betjent. Efter noget tid fik Leif Egon Hansen overtalt både sin kollega og ægtemanden til at forlade huset, så parret kunne køle lidt af, hver for sig. I mellemtiden lykkedes det dog også Leif Egon Hansen at overtale konen til at have sex med ham. Da manden kom tilbage halvanden time senere, fandt han de to i seng sammen. Han anmeldte ham efterfølgende for usømmelig opførsel, men intet videre skete i sagen.

Artiklen fra Se & Hør, oktober 1978. For børn og sarte sjæles skyld, har jeg tilladt mig at censurere de ædlere dele - ugebladslæserne kunne tåle lidt mere dengang.

Endelig nåede Leif Egon Hansen selv at udøve vold på endnu en kvinde, som han på det tidspunkt var gift med. Episoden, der fandt sted i Gladsaxe, var åbenbart så højlydt, at det blev meldt til politiet af flere af hans naboer. Optrinnet resulterede endelig i en suspendering, en afhøring i Dansk Politiforbund og ikke mindst i en temmelig prangende Se & Hør artikel. Hvad det endelige udfald af hans sag blev, ved jeg ikke. Artiklen melder, at der vil blive fulgt op på sagen efter en måned, men det er ikke lykkedes mig at finde nogle supplerende artikler, hverken fra resten af 1978 eller året efter.

Velkommen til bloggen.

No comments:

Post a Comment